torsdag 11 december 2008

Låt Sverige förbli Sverige - Nej till SD!

Sverigedemokraternas (SD) partiordförande Jimmie Åkesson medverkade i måndagens Halal-TV som ställde frågan Vad kostar invandringen? Han hade uppenbara problem med att svara på frågor om svenskhet; vem är svensk och hur blir man svensk. Något riktigt klart besked kunde Åkesson inte ge på dessa för partiet centrala frågor. Ett ännu värre exempel på bristande tydlighet gav partiets arbetsmarknadspolitiska talesman, Per Björklund, i en intervju förra året.

Andra medlemmar i SD, och partiets sympatisörer, är avsevärt tydligare än Åkesson och Björklund i sitt språk, det vet alla som brukar besöka hemsidor, bloggar och diskussionsforum där dessa kommer till tals.

"Vi drivs inte av hat, fientlighet eller missaktning", skrev Åkesson i en artikel tidigare i år (DN 2008-02-26). Jag vet inte vilka "Vi" han talar om, förmodligen avser han sverigedemokrater i största allmänhet. Mina personliga erfarenheter är dock att just hatet, fientligheten och missaktningen i kombination med okunskap är
en avgörande drivkraft hos många av partiets medlemmar och sympatisörer, det har jag sett och hört många exempel på. Det senaste dök upp när jag nu på morgonen läste min e-post:

"Hej din Äckliga muslim. Trevligt att ni muslimer är här i Sverige och lever på vår välfärd. Ja man kan ju inte göra så mycket åt det. jag har bestämt mig sen Halal Tv började att jag skall för första gången lägga min röst på SD 2010. All olycka önskar jag dig och din Islam familj. Hejdå."

"Vi sverigedemokrater ser inte ned på muslimer eller islam och vi hatar definitivt inte muslimer", skrev Åkesson i DN-artikeln som omnämns ovan. Hur trovärdig den formuleringen är kan ni bättre bedöma efter att ha sett videon nedan, som visades för ombuden
på sverigedemokraternas riksårsmöte i mars 2006.

Lyssna även på en kort intervju med professor Jan Hjärpe: Sverigedemokraterna är inte demokrater P4 Dalarna 2008-12-09.



4 kommentarer:

nitza sa...

Fan, så du är muslim du...... Jag som trodde du var en hederlig Ateistisk Hällsing, kommen långt inifrån urskogen. Att jag misstagit mej så. :)

Anonym sa...

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/12/halal-tv.html

Anonym sa...

Åk till vilket land som helst och börja ifrågasätta vad som är landets kultur etc och du blir körd till gränsen och får en spark i ändan.

Tillhör du dom som tror att vi i vårt land skulle sakna en egen kultur och varför i så fall?

Svarten sa...

Jag tillhör dem som ett flertal gånger har konstaterat att ledande personer inom SD inte förmår att entydigt redogöra för vad de menar med svenskhet, att vara svensk och vad svensk kultur är.

Detta trots skriverier om att SD i första hand är ett intresseparti för svenskar och att den svenska kulturen ska vara den statsbärande.