onsdag 11 november 2009

Demirbag-Sten om islam och muslimer

Uppriktigt sagt; jag trodde aldrig jag skull kunna länka till en artikel av Dilsa Demirbag-Sten och skriva: "Läs den här, den är riktigt bra." Men nu har det alltså skett.

Det är visserligen inget revolutionerande hon kommit fram till, endast ett par enkla och grundläggande förhållningssätt som är viktiga att inse: Det är skillnad på islam och muslimer. Vi måste
se muslimer som individer och inte som ett kollektiv.

"Islam är att likställa med andra religioner och ideologier medan gruppen muslimer består av individer - fullt kapabla att välja sin religiositet och sitt ställningstagande."

Dilsa Demirbag-Sten: Skillnad på islam och muslimer

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är i kontrast till SD:s förhållning till Islam som Demirbag-Sten ord lyckas ge en gnista ifrån sig. När heta debatter uppstår försöker såna som Demirbag-Sten vinna folkets förtroende genom rävspel och andra fula knep. Det ska man aldrig glömma. Hon och Sara Mohammad har alltför många gånger gjort bort sig och hon har mycket kvar tills hon vinner min respekt.

Svarten sa...

Inte heller jag känner i dag någon respekt för Demirbag-Stens tidigare agerande. Bland mycket annat kommer hennes artiklar och uttalanden under Israels massaker i Gaza att hänga över hennes huvud som ett stort, mörkt och skrämmande moln.

Likt förbaskat kan jag tycka att artikeln är både vettig och viktig. Framtiden får utvisa om det bara var "rävspel" och "fula knep".