måndag 23 november 2009

Om Mehdi Ghezalis resa till Pakistan

Genom sina advokater, Peter Althin och Anton Strand, berättar i dagens DN Mehdi Ghezali om sin resa till Pakistan, där han under en tid kvarhölls på grund av en visumförseelse. Artikeln avslutas:

Det är med förfäran vi fått konstatera omfattningen av de främlingsfientliga strömningar som mobiliserats under den massmediala bevakningen av Mehdi Ghezali-ärendet. Många bör
de journalister och ansvariga utgivare vara som i efterhand inte betraktar höstens bevakning av detta ärende som karriärens höjdpunkt. Som vi alla vet släpptes ”Spionen” och ”Terrorsvensken” hem sedan han anklagats för en visumförseelse och ingenting annat. Mehdi Ghezali delgavs inte någon misstanke om terrorism eller spioneri under sin tid som frihetsberövad i Pakistan.

Mehdi Ghezali önskar att han och hans familj skall lämnas i fred. Då inte heller någon myndighet någonsin anklagat honom för terrorist- eller spioneribrott förefaller det vara en rimlig begäran att den svenska presskåren fortsättningsvis skall låta bli att formulera den typen av anklagelser.


Se även Rikta vreden åt rätt håll Dagen

Inga kommentarer: