måndag 2 november 2009

Mohamed Omar bildar antisionistiskt parti

Att Mohamed Omar numera aktivt arbetar för att bygga en bro mellan så kallade radikala islamister och rasistiska grupperingar på den extrema högerkanten är inte något nytt. I gårdagens Kaliber berättade Omar att han förmodligen inom kort kommer att starta ett antisionistiskt parti.

- Vi kommer inte att fokusera på islamiska frågor, utan endast på antisionismen för att kunna nå ut till så många som möjligt, säger Omar. Alla kommer att vara välkomna som delar våra paroller, men ingen kommer kunna påverka oss i någon riktning.


Mohammed Amin Kharraki, ordförande i Sveriges unga muslimer, SUM är orolig över Omars planer och säger att "en allians med högerextrema grupper är ingen allians att ha. Man kan aldrig samarbeta i rasistiska former."

Lyssna på hela programmet SR P1.

2 kommentarer:

Svarten sa...

Omar säger att "Alla kommer att vara välkomna som delar våra paroller, men ingen kommer kunna påverka oss i någon riktning."

Ett politiskt parti vars politik ingen ska kunna påverka. Intressant. Det är såledels inte tänkt att bli något demokratiskt parti i egentlig mening, så vitt jag kan utläsa av det yttrandet.

Kanke istället något i stil med vad Omar tidigare presenterat:

"Demokratin måste bygga på ett fundament som inte går att rösta bort för att kunna garantera sitt eget fortbestånd, och det fundamentet är sharia och de av Gud givna mänskliga rättigheterna."

Dvs, ett parti där demokratin utgår från Gud och inte från folket. Jag föreställer mig att den demokratimodellen även inkluderar ett antal oavsättbara religiösa ledare som står som garanter för att Guds lagar följs.

Men, hallå! Är det inte det vi brukar kalla diktatur?

Unknown sa...

Anledningen varför partiet inte kommer att fokusera på "islamiska frågor" må vara för att anti-sionismen nu är en viktigare prioritet för Omar.

På sätt och vis skall det bli skönt att slippa fler knasiga uttalanden om vad "muslimerna anser" av ex-poeten.