torsdag 26 november 2009

Dolt budskap 2



För drygt ett år sedan skrev jag ett inlägg om den talande dockan som upprört så många människor i USA. Gårdagens inlägg handlade om att samma ljudfil med sitt provocerande budskap nu dykt upp i ett Nintendo-spel avsett för barn.

3 kommentarer:

Svarten sa...

Intressant och skrämmande.

Ingen av dem jag spelat upp ljudfilen för har lyckats tyda jollrandet som "islam is the light", trots att jag talat om för dem att det kommer ett meddelande på engelska och samtliga har goda kunskaper i språket.

Karin sa...

Jag hörde bara vad dockan och spelet sa när jag hade fått reda på att den sa Islam is the light. Vet inte riktigt vad jag tycker om att det ens liknar det dock... :S Oavsett om det är menat att "smyga in" budskapet, vare sig det är muslimskt, kristet eller någon annan religion, så ska det inte förekomma bland leksaker, eftersom barn är så lättpåverkade. Frågan är hur kristna USA skulle ta emot att spelet sa Christianity is the light...? :) antligen inte lika mycket rabalder!

Saladin sa...

Det här påminner mig så mycket om en av TED talk föreläsningar. hela videon är intressant även om jag inte alls håller med allt han säger, men det som är av särskilt intresse kan man lyssna på fr 9:00.

http://www.youtube.com/watch?v=8T_jwq9ph8k