söndag 27 juni 2010

Fotbolls-VM: Ghana till kvartsfinalAsamoah Gyans segermål för Ghana i åttondelsfinalen mot USA.

I elfte timmen fick jag igår min efterlängtade födelsedagspresent: Ghana gick vidare till kvartsfinal i fotbolls-VM efter att ha besegrat USA med 2-1. En match som blev en riktig rysare. Ghana var klart överlägsna under första halvleken och Boateng gjorde 1-0 efter bara några minuter. USA kom igen i andra halvlek, satte ordentlig press på Ghana och Landon Donovan kvitterade på straff. Det blev förlängning 2 x 15 minuter. Efter tre minuter gjorde Asamoah Gyan målet som förde Ghana vidare till kvartsfinal. När domaren blåste sin slutsignal bjöd jag de närvarande på en improviserad segerdans.

Den 2 juli spelar Ghana mot Uruguay.

8 kommentarer:

Bouhamza sa...

Stort grattis!

Cherin sa...

Helt klart det mest efterlängtade målet detta VM. Tror dessutom Ghana faktiskt har en chans mot Uruguay. Hoppas innerligt i alla fall.

Svarten sa...

Tack, Bouhamza!

Cherin

Klart Ghana har en chans mot Uruguay.

Anonym sa...

RJK här.

Min uruguayansk svärson säger att ni är chanslösa:)

Svarten sa...

RJK

Hade jag känt till att du skulle titta in hade jag rullat ut röda mattan. Kul att höra av dig :-)

Har du också gett upp kampen mot mörkermännen på FG?

P.S.
Din svärson har fel och är dessutom partisk.

Anonym sa...

"Partisk" räcker inte. Detta går bortom all sans och reson. Redan nu är det Uruguayansk fotbolls största framgång under hela hans livstid! Nervös inför matchen är han faktiskt, det såg riktigt illa ut ett tag mot Sydkorea och då sjönk självförtroendet lite grand.

Men du ska veta ändå att vi hejade på er mot USA. Det var ju en självklarhet:)

Jag gjorde ett litet inhopp på FG i samband med Ship to Gaza uppståndelsen men annars är det för sunkigt där. Värre än någonsin.

Vi får se hur det går fredag kväll. Vinner ni ska vi vara vänligt inställda igen när ni spelar semi-finalen. Utan tvekan:)

Vamos Uruguay!

Svarten sa...

RJK

Uruguay var ju det första landet som vann VM när det drog i gång 1930. Dessutom vann Uruguay de olympiska fotbollsturneringarna i Paris 1924 och Amsterdam 1928. Men vid dessa tillfällen var inte Ghana med :-)

Sunkigt är bara förnamnet när det gäller dagens FG. Själv har jag inte ens brytt mig om att upphäva min avstängning (för "ständigt återkommande provokationer", som motiveringen löd).

Ska du inte börja blogga? Eller gör du det redan?

Anonym sa...

...rjk sa...

Blogga!?

Vetefan om jag vill sjunka så lågt:-)