fredag 18 juni 2010

Lördag: Ghana - AustralienMusikvideo med H-Mode feat. Obour: No goals, no glory.

Jag har redan börjat ladda inför Ghanas match mot Australien i morgon. Hittills är Ghana det enda afrikanska lag som vunnit en match i detta VM. Jag tycker det ser hoppfullt ut inför morgondagen.

Jag kom att tänka på ett av mina många besök i Ghana. Det var någon gång i mitten av 90-talet och jag bodde på ett hotell i stadsdelen Pig Farm i huvudstaden Accra. När jag gick till och från hotellet brukade jag ta en genväg över en skolgård, åtminstone på eftermiddagar och kvällar när skolan var stängd. Skolgården var en grusplan, ungefär hälften så stor som en ordinär fotbollsplan. Den sluttade ganska ordentligt och tvärs över gick ett litet dike för regnvatten. Vid vardera änden stod ett fotbollsmål utan nät.

En eftermiddag när jag var på väg till hotellet pågick det en fotbollsmatch på skolgården och flera hundra hade samlats för att se på. Naturligtvis stannade även jag för att titta. Jag insåg ganska snart att det var mycket kvalificerade spelare som kämpade om bollen. Jag frågade en man bredvid mig vilka som spelade. Black Stars, svarade han. Black Stars - Ghanas landslag.

Jag var övertygad om att han drev med mig. Men det gjorde han inte. En gång i veckan samlades Ghanas landslag på denna sluttande grusplan, i ett fattigt bostadsområde, för att träna. Nu har de, för andra gången, kvalificerat sig till VM. Och i morgon 16:00 är det avspark mot Australien.

Inga kommentarer: