tisdag 15 juni 2010

K'naan: Wavin' Flag (akustisk live-version)Jag antar att Wavin' Flag' med K'naan är världshistoriens mest spridda sång. En sökning på Tuben på "Wavin' Flag K'naan" gav alldeles nyss 7800 träffar. De tio mest visade klippen har visats närmare 38 miljoner gånger. Eller för att vara exakt: 37704264.

Om det nu, mot förmodan, inte skulle vara världens mest spridda sång någonsin, så törs jag i alla fall sätta allt jag äger och har på att det är den mest spridda sången med en muslimsk artist. Dessutom tycker jag det är dags att påminna om att sångens ursprungliga text handlar om kampen för fred och frihet.

Ur en intervju med K'naan:

Att vara muslim är något som du gör, inte något du pratar om. Jag menar inte att du inte kan prata om det, men det är mer något man gör istället för att säga att man är. Jag är muslim på det sättet, i den sanna andan. Jag håller inte upp någon banderoll som säger: "Jag är muslim, titta på mig". Istället gör jag vad en muslim ska göra. Jag försöker sprida något bra, försöker vara god, försöker att inte förolämpa folk. Det är det viktigaste för mig. Det betyder inget att säga "jag är muslim". Det betyder mer att vara muslim.

1 kommentar:

pinglan sa...

Så himla bra sagt av honom! :)