fredag 18 juni 2010

Lättklädda VM-spelare som fotomodellerStjärnfotografen Annie Leibovitz plåtar VM-spelarna Cristiano Ronaldo (Portugal), Didier Drogba (Elfenbenskusten), Samuel Eto’o (Kamerun), Sulley Ali Muntari (Ghana), Landon Donovan (USA), Kaká and Pato (Brasilien), Gianluigi Buffon (Italien), Dejan Stankovic (Serbien), Carlton Cole (England) och Michael Ballack (Tyskland) för tidskriften Vanity Fair.

Jag är beredd att använda  vilka fula knep som helst för att få besökare att intressera sig för fotbolls-VM och bänka sig framför TV:n i morgon klockan fyra för att se matchen mellan Ghana och Australien. Jag tar hjälp av tidskriften Vanity Fair som till sitt juninummer lyckades få några av världens bästa fotbollsspelare att ställa upp framför kameran endast iklädda kalsonger.

Den ende av fotomodellerna - förlåt, fotbollsspelarna - som möjligtvis medverkar i morgondagens match är Sulley Ali Muntari I Ghanas första match mot Serbien blev han sittande på bänken, men mycket talar för att han spelar i morgon, om än inte hela matchen.

Den 25-årige Muntari har spelat som proffs i Europa sedan 2001. I juli 2008 köptes han av italienska Inter från engelska Portsmouth för 15 miljoner euro. Kontraktet med Inter löper på fyra år. När jag nyligen var ut på nätet för att leta efter information om honom hittade jag en notis från igår där det uppges att han eventuellt kommer att säljas till Tottenham.

Muntari är praktiserande muslim, vilket gav upphov till mängder av tidningsrubriker förra sommaren. Inters manager Jose Mourinho tyckte Muntari saknade kraft och energi under augusti månad och ifrågasatte om det var lämpligt att han fastade under ramadan En muslimsk ledare tycke Mourinho skulle snacka mindre och hävdade att en spelare som är troende kristen, jude eller muslim säkerligen var lugnare psykologiskt vilket förbättrade hans prestation.


Muntari gör sujud efter sitt 1-0 mål mot Juventus i november 2008.

1 kommentar:

Maryam sa...

Haha, bra försök att locka tittare till matchen, men jag är ledsen - VM överhuvudtaget rör mig inte ett dugg :)! Men det var roligt att läsa om Ghanas landslag som tränade på den lilla grusplanen, det känns som att det är ju mer äkta fotboll, sånt gillar jag.
Ha det så gott!