fredag 11 juni 2010

Restaurang Saffran Polo, Uppsala

Jag och min dotter är ofta ute och äter tillsammans. Vi tycker om att testa olika restauranger med olika typer av mat. För något år sedan var vi på den persiska restaurangen Saffran Polo och åt riktigt goda grillspett. Igår eftermiddag var vi dit igen. Vi använde oss av kuponghäftet 2 för 1, som innebär att två personer äter likadana maträtter till priset för en. Ett alldeles utmärkt sätt att upptäcka nya restauranger istället för att hänga sig kvar vid de gamla beprövade  enligt principen "man vet vad man har men inte vad man får".

Vi gick således till Saffran för att testa  förrättstallriken som  enligt beskrivningen skulle ge prov på deras olika förrätter. Jag gillar rätter med en massa småplock och såg verkligen fram mot måltiden. Min dotter tyckte det tog  lång tid innan maten kom in på bordet. Det är ett gott tecken, sa jag, då vet man att de lägger ner tid på maten.

Så kom då äntligen maten in. Dotra tittade på tallriken, sedan på mig och på tallriken igen.

- Är det här maten?
- Jag skulle tro det.

Två stora klickar med en röra som förmodligen skulle föreställa tzatziki, ett par små risdolmar,  två gurkbitar,  tre oliver - ja, ni ser själva på bilden. Till detta fick vi också några brända brödbitar. Det ordinarie priset för detta skulle alltså vara 139 kronor per person. Min dotter sammanfattade "måltiden":

- Vi har varit på jag vet inte hur många restauranger och det här var det absolut sämsta vi någonsin fått.

Vi gick raka vägen till Max vid Stora Torget och köpte hamburgare.

3 kommentarer:

MammaMarie sa...

Hahaa! Helt makalöst. Så detta var en palett av deras olika förrätter?! Vad är det som är deras olika förrätter?:

3 lökbitar och tzatziki?
4 morotsstänger och tzatziki?
En kvart tomat och tzatziki?

Jag avskyr äta på restaurang, av flera anledningar. Bl.a risken för brist på hygien .... och sånt här - jag är inte helt säker på vilket jag tycker är värst.

Dessutom att få vänta länge när de bara behöver klicka ut lite glägg på en tallrik! Jag hoppas att du fick tillbaks dina kuponger - eller att du krävde att få tillbaks dom i reda pengar så du slipper gå dit igen!!!?

Svarten sa...

MM

Jo, det var eländigt. Min dotter sa genast att jag skulle ta ett foto så vi kunde blogga om det. Hon är den mest kvicktänkte av oss två. Känns bra att se hur inlägget om besöket kommer bland de första träffarna hos Google när man söker på restaurangens namn + uppsala.

Restauranghygien? Nja, jag brukar tänka så här, att har jag överlevt gatukökssmaten i Afrika och Asien så klarar jag nog av svenska restauranger också. Dock köper jag aldrig hem pizza, det ska tydligen vara ett vanligt sätt att få med sig kackerlackor. De rackarna gömmer sig bakom ugnen och kryper in i kartongerna när det står ovanpå ugnen i väntan på kunden.

Anonym sa...

Nja, kackerlackor har Saffran Polo då inte! Det är ytters ovanligt, knappt förekommande i Sverige att man får med sig större skadedjur hem. Dock finns ju fulla risken att åka på diverse magbesvär! Man tackar....

Maten är inte särskilt prisvärd. God, om man vet vad man ska välja för varmrätt...enligt min åsikt.

Svart jobb har den här restaurangen däremot bedrivit sen den börja. Mycket tråkigt, jag kan av säker källa meddela att många unga arbetstagare blivit lurade på pengar av restaurangen....