tisdag 16 november 2010

"Är din pappa muslim?"

Jag var ute och käkade med min dotter i går. Hon berättade något som gjorde mig både förvånad och glad.

I fredags när hon klev av en stadsbuss här i Uppsala, stötte hon ihop med en grabb i hennes ålder som hon inte träffat sedan de var 11-12 år. Han sa att han ville fråga henne om något:

- Är Svarten din pappa?

Han hade känt igen henne från en bild på min blogg. Frågan kom helt oväntat för min dotter och hon visste först inte riktigt vad hon skulle svara, men klämde i alla fall ur sig ett sanningsenligt "ja". Grabben var muslim och hade nu börjat odla skägg. Han berättade att han ofta besökte min blogg.

- Är din pappa muslim?

Där blev det lite problematiskt för min dotter, men hon tycks ha landat i något, typ, "nä, men han är intresserad av sånt där". Sen fick hon några följdfrågor, som hon också besvarade så gott hon kunde. Det kan inte ha varit lätt för henne, vi har aldrig haft några diskussioner om vår eventuella religiositet. Jag minns dock att hon själv för något år sedan frågade varför jag skrev så mycket om muslimer på bloggen och undrade om jag skulle bli "en sån".

- Hälsa Svarten att han har en jättebra blogg.

Om du läser detta: Tack ska du ha, grabben! Det värmde.

5 kommentarer:

THE Banana sa...

Dagens digitala sablans tonåringar!

Habiba sa...

Haha det har du ju Svarten! En väldigt underhållande men samtidigt informerande blogg :)

Svarten sa...

Tack, Habiba. Det var snällt av dig :-)

pinglan sa...

Om man är intresserad av nåt, då fördjupar man sig. Och det har du ju gjort nu. Så vad är summan av kardemumman? Om du inte är muslim nu, kanske du kan tänka dig att bli? :D
Förlåt om jag är för nyfiken av mig.

Svarten sa...

pinglan

Jag har svarat dig i inlägget "I går var det 1 advent"