söndag 21 november 2010

Mitt nya akvarium

Jag har tidigare i livet under olika perioder haft akvarium. När jag väl lyckades få rätt blandning på fiskar, så de kunde leva tillsammans i harmoni, var det väldigt rogivande att ligga på soffan och titta på dem. Jag har ibland funderat över att ännu en gång skaffa ett akvarium, men när jag drar mig till minnes allt underhåll det kräver har jag avstått från det.

Nu har jag emellertid hittat en lösning som passar mig alldeles utmärkt. Ett litet digitalt akvarium som jag placerat längst ned på bloggen. Ni får gärna hjälpa mig att mata fiskarna, de är omättliga. Men knacka inte på rutan, då blir de rädda och stressade.

8 kommentarer:

pinglan sa...

Men shit vilka hungriga fiskar! Man kunde tro att de aldrig får mat!

Svarten sa...

pinglan

Tack och lov är foderkostnaderna obefintliga :-)

MammaMarie sa...

Men detta var ju underbar uppfinning!! Helt i min smak. Även jag ÄLSKAR akvarier - och har under svagare stunder lovat Yomyom att skaffa ett... fast hon fick grodyngel den sommaren istället, så jag kom undan där...

Som du säger, så är allt trubbel runt rengöring utav akvariet alldeles för besvärligt för att jag skulle köpa ett igen. Kan man inte installera det där akvariet på skrivbordet på datorn?! Tror du?

Svarten sa...

MM

Njäe, det funkar inte som skrivbordsunderlägg, men lilldotra kan väl lägga in den på sin blogg.

Och det finns ju DVD:n med akvarium på :-) Jag har en som stått orörd i hyllan flera år, med fem olika akvarium och fyra olika brasor. Minns att det i alla fall var roligt under några minuter.

Ska jag skicka över den? Du hittar min e-postadress under "Min profil".

Ella sa...

Dör fiskarna om man matar dem för mycket?

Svarten sa...

Ella

De dör varken av för lite eller för mycket mat. De är lite speciella :-)

Dlovan sa...

nämen vilket fint!! :)

vi har akvarium här hemma, verkligen rofyllt!

MammaMarie sa...

Ojdå, vad snäll du är! (Fast det visste jag ju redan..) Men jag tror jag är lite som du, jag skulle tycka det vore kul en stund med akvarium på tv:n. Och dessutom innebär det väl att man måste ha på tv:n hela tiden... jag försöker ju snåla med elen, så att så snart ingen sitter vid den så stänger jag av den.

Men tack i alla fall. Om jag ändrar mig hör jag av mig :)!