söndag 15 maj 2011

Östersund - mina drömmars stad

Min vistelse i Östersund blev inte riktigt vad jag hade hoppats på. Det var regnigt, kallt och blåsigt. Förra årets glada, öppna och trevliga människor på stadens uteserveringar smög nu huttrande omkring under sina paraplyer. Storebror med fru befann sig på kryssning i Medelhavet, det visste jag i och för sig redan innan jag åkte dit. Men ändå.

Tack och lov fanns "Fruarna i Brunflo" på plats. När jag kom till pensionatet välkomnades jag av en presentförpackning innehållande en flaska indian pale ale från Jämtlands bryggeri och en fin cigarr från Dominikanska republiken - mitt favoritland när det gäller cigarrer. Naturligtvis var det en av fruarna som varit där och överraskat, även om jag inte genast insåg att så var fallet. Sista kvällen i Östersund blev det middag med god köttgryta hos fruarna. Tre, fyra timmars samtal vid köksbordet om allt mellan himmel och jord. Trots att vi inte träffas så ofta - det kan gå år emellan - och åldersskillnaden är stor, känns det så härligt befriande, avspänt och naturligt att prata med dessa två sköna och kloka tjejer. Den kvällen var guld värd.

Pensionatet jag bodde på, Pensionat Björnen, måste vara ett av landets mest prisvärda. Det ligger centralt i slutet av en lugn återvändsgata. Ett enkelrum med TV och gratis internetuppkoppling, egen dusch och toalett precis utanför rumsdörren, kostar endast 400 kronor per dygn. I priset ingår en överdådig frukostbuffé som gör att man lätt kan hoppa över lunchen. På eftermiddagen och kvällen serveras en soppbuffé som också ingår i priset, lägger man till ynka 60 kronor får man dessutom äta av hela middagsbuffén. Det är så bra att jag knappt vill rekommendera det. Risken finns ju att det blir svårt att få ett ledigt rum framöver.

Nu blickar jag framåt och längtar till mitt besök i Östersund i juli.

3 kommentarer:

Jan sa...

Jag lovar verkligen att hålla mig hemma när du kommer i juli.
Skönt att du hade det bra i "vår lilla stad" (som Gunnar Wiklund besjunger)

E sa...

Va bra att du längtar till Ösd även om resan inte va som du tänk, men du verka ju haft kul ändå.. östersund är alltid bra :) även om man lessna på de ibland. Fast nu när jag inte bor i närheten längre så sakna man de såklart.

Svarten sa...

E

Det blir bättre i juli, med midnattssol och allt :-)