söndag 8 maj 2011

Yusuf - Hovet, Stockholm, 7 maj 2011Ett publiksvep från det fullpackade Hovet och 30 sekunder Yusuf är allt jag kan bjuda på från gårdagens konsert. Security-gänget var stenhårda mot oss på främre parkett (fjärde raden); ingen fotografering med blixt och absolut inget filmande. De kom omedelbart smygande så snart någon plockade fram en kamera.

Och konserten? Nästan två och en halv magiska timmar. Det hela började med en ensam Yusuf på scenen och avslutades med fullt orkesterös och stående ovationer från en publik där medelåldern låg runt 50 år.

Jag är nog inte rätt person att recensera konserten, själv hade jag nämligen varit helt nöjd även om Yusuf bara spelat Father and son och sedan tackat för sig. Men när min 19-åriga dotter, som är heltänd på rå dancehall reggae, berättade att hon fick gåshud mot slutet av konserten när Yusuf spelade sina stora hits från Cat Stevens epoken, då insåg jag att magin kommer att leva vidare i ytterligare många generationer.

Redigerat:

Recensioner i Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och The Local (Sweden's news in English)

Psst! Hos SvD kan ni själva sätta betyg på konserten.

YouTube videos från konserten: My people, Father and son och Moonshadow

4 kommentarer:

THE Banana sa...

Pärsk! Det var ju fullsatt! Nu ångrar jag lite att jag inte gick på den :( (hade nog inte haft kul i alla fall pga sjukdom i familjen). Trevligt att Du hade kul i alla fall :). Mötte du några bloggmuslimer? Var det någon som skrek "Salam u alaikum Yusuf"?

Svarten sa...

Bananen

Jag höll utkik efter några muslimbloggare jag visste skulle vara där, men lyckades inte upptäcka dem i publikhavet :-(

Några muslimska hälsningar till Yusuf hörde jag inte heller. En och annan ung tjej med hijab såg jag, men annars var det i stort sett bara gamla Cat Stevens fans i publiken.

Hoppas att din familjemedlem kryar på sig!

Anonym sa...

Hej, jag satt längre bak, men magin nådde dit med!läste recensionen på expressen va närmast kränkande. tror du gjort ett bättre jobb att recensera det!

Peace!

Anonym sa...

Expressens recension gjorde inte Yusuf rätta. Man bör komma ihåg att detta var premiärkonserten och killen har hållit uppehåll i 30 år. Visst saknade man glöden han hade som yngre men trots det var det en enormt nostalgisk känsla man hade genom hela konserten. Jag var lycklig över att äntligen få se och höra min ungdomsidol livs levande.