lördag 28 maj 2011

Professor A.L.I. - muslimsk ekologisk rappare

Professor A.L.I. är en politiskt och socialt aktiv amerikansk rappare med stort intresse för miljön. Han har rappat med olika grupper i över tio år, men kom nu i maj ut med ett 20-spårigt album, Carbon Cycle Diaries, under eget namn. Låtarna behandlar ämnen som global uppvärmning, företagens dominans, islamofobi och polisbrutalitet. Han kallar det för "Islamic Eco Rap".

När han i en intervju ombeds att sända ett personligt budskap till Amerikas muslimer säger han:

"En av de mest omvälvande saker vi kan göra är att tänka på hur våra handlingar påverkar andra. När vi ber Allah om hjälp, låt oss tänka på vår roll i världen och våra bröder och kolleger i den stora mänskliga familjen. Låt oss be att vi blir mindre slösaktiga, mer eftertänksamma, mindre självupptagna och en viktigare röst i det globala samhället. Låt oss be att vi tar en aktiv roll i att bota världen - och låt oss gå ut och göra det."

hans Facebook kan ni lyssna på flera spår från albumet och ladda ner dem gratis.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Det kan vara så att han inte alls är muslim,utan tillhör en hädisk sekt som du kan läsa om i länkarna.Det är lite förvirrande men denna grupp kallar sig muslimer fast deras läror går tvärtemot Islam.Om just denna man tillhör dem vet jag inte.Han har iallafall samarbetat med andra som tillhör sekten,en liten varningsklocka...kanske:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Nation_of_Gods_and_Earths

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=5%20percenters

http://www.blackapologetics.com/fivepercentfaq.html

http://comp.uark.edu/~tsweden/5per.html

Keep up the good work med en bra blogg förövrigt!
Fridens:)

Svarten sa...

Anonym

Om det förhåller sig som du misstänker, "att han inte alls är muslim, utan tillhör en hädisk sekt", så har han varit enormt framgångrik i att föra journalister bakom ljuset. Intervjun jag länkar till publicerades av Illume, en av Amerikas mest respekterade muslimska tidskrifter.

"Illume Magazine has been given the Excellence in Journalism award from the California State Senate, as well as the Enhancing understanding award from the Council on American-Islamic Relations (CAIR)".

CAIR är en av USA:s största muslimska organisationer.

Tack för den vänliga kommentaren om bloggen :-)

Anonym sa...

Jag är från Kalifornien och jag vet att det musiker, han är en muslim och aktiv medlem av det muslimska samfundet. Dessutom är han en rättrogen muslim och inte medlem av dessa andra grupper, men han fungerar med konstnärer som är.

han är väldigt lättillgängligt men tyvärr inte talar svenska. Hans hemsida är www.professorali.com

Asalaamu'Alaykum Wa Wa Rahmatullahi Barakaatuhu