lördag 23 maj 2009

Fröken Sverige-blogg inom kort

Jepp. Nu blir det ännu mer Fröken Sverige 2009. Men sedan tror jag det får räcka. Naturligtvis ingår det i Azra Dulimans uppdrag att blogga om sitt liv som Fröken Sverige. Redan nästa vecka börjar hon blogga och ingressen till den nya bloggen lyder som följer:

Jag är en fröken Sverige som kommer att etsa sig fast i ditt minne, jag brinner för samhällsfrågor och pluggar juridik, jag är svensk och invandrare, jag är gift och jobbar på en advokatbyrå men främst av allt är jag emot en konservativ kvinnosyn. Jag kommer genom denna blogg att agera som motpol till den utseendefixering som finns i samhället och övertyga om att skönhet är något som uppstår genom att man tror på sig själv. Jag vill få alla att förstå att Nya fröken Sverige är ett unikt projekt som varje Svensk borde vara stolt över.

Vi ligger högt upp på listan vad gäller jämställdhetsfrågor i Europa och det är därför inte mer än naturligt att vi har moderniserat detta uppdrag till att omfatta en mångfald av egenskaper som intelligens, självständighet men främst av allt ett brinnande intresse för att förändra. Jag vågar vara mitt största, bästa och vackraste jag. Vågar du?

Jag vet hur det är att inte våga, att vara rädd och skämmas, därför ser jag det som min skyldighet att förmedla vikten av att tro på sig själv och sina drömmar. Jag kommer bland annat också att skriva mycket om mänskliga rättigheter, diskriminering och jämställdhet.


Hennes egen personliga blogg hittar ni här

Inga kommentarer: