söndag 29 augusti 2010

Sverigedemokraternas valupptaktsfilm 2006

Med hjälp av statligt och kommunalt partistöd har SD kunnat satsa omkring 19 miljoner på årets valrörelse. Enligt SVT Rapport har SD låtit uppemot 40 procent av det lokala partistödet gå till partiets riksorganisation, trots att det i förarbetena bakom den nuvarande lagen står att "partistödet avser uteslutande den partiverksamhet som är anknuten till kommunen". Kommunernas och landstingens tidning Dagens samhälle visar att kommunalt partistöd vid flera tillfällen har betalats ut till SD även när de saknat företrädare och deras stolar stått tomma i kommunfullmäktige. Drygt en miljon av dessa skattepengar har nu SD satsat på den reklamfilm som var avsedd att visas i TV under valrörelsen.

Inför förra valet var sverigedemokraternas partikassa inte lika välfylld. Den valupptaktsfilm som visades för partiets ombud på riksårsmötet i mars 2006 var ett hopklipp av copyrightskyddat ljud- och bildmaterial, bland annat från den amerikanska tv-kanalen Fox. När jag 2007 ringde upp SD:s partikansli och talade med dåvarande press- och kanslisekreteraren, Martin Kinnunen, fick jag beskedet att filmen nedan aldrig varit avsedd att visas för allmänheten.Sverigedemokraternas valupptaktsfilm 2006.

1 kommentar:

THE Banana sa...

Vilket potent medel för intern självbefläckelse. Ja, jag fastar, men för mig är det inga problem att säga att för SD:are är detta samma afrodisiakum som filmen ett par spelat in när de har sex är för dem själva. Det finns ett syfte med det och det är den egna upphetsningen, även om alla andra hulkas av det groteska fläsket..