fredag 27 augusti 2010

Smygpremiär på SD:s tv-reklam inför valet

Jag fick en smärre chock när jag alldeles nyligen kollade dagens besöksstatistik. Det hade varit avsevärt fler besökare än vanligt och nästa alla hade tittat på min egenhändigt ihopklippta valfilm för sverigedemokraterna Visserligen kommer min video för tillfället upp som första träff när man googlar på sverigedemokraterna valfilm, men det förklarar inte detta plötsliga och stora intresse. Efter några klickningar insåg jag dock sambandet.

Sverigedemokraterna hade klockan elva i dag en förhandsvisning av sin kommande tv-reklam vid valstugan på Sergels torg i Stockholm. Att så många hamnar på min blogg när det förmodligen hoppats på att få se SD:s valfilm har jag naturligtvis ingen emot. Tvärtom.

Se SD:s tv-reklam och rösta: Gör TV4 rätt som visar filmen?

Redigerat:

TV4 sänder inte SD:s valfilm Upsala Nya Tidning
SR-medarbetare gjorde SD-filmen Resumé

8 kommentarer:

Ibrahim sa...

SDs TV-reklamfilm var mycket obehaglig att se. Jag hoppas TV4 står fast vid att inte visa den.

/Ibou

Svarten sa...

Mycket obehaglig.

Citat:

"Sverigedemokraterna hävdar att de inte vill peka ut någon särskild målgrupp.

– Men det är ett tydligt budskap, säger partiledaren Jimmie Åkesson".

Rolf sa...

Jag tror det är viktigt att vi värnar demokratin genom att inte tillåta vad som helst. Det är därför viktigt att inte SD får visa sin film någonstans.

Om de inte kommer in i riksdagen så tycker jag att övriga partier i riksdagen bör lagstifta om ett förbud mot partier som SD.

Svarten sa...

Rolf

Jag håller inte med dig på någon punkt.

Christian Schickhardt sa...

I sin reklamfilm avslöjar ju SD sig själva, som det invandrarhetsande parti dom är. Osmakligt!

Tycker dock att den hade kunnat visas, folk är kapabla att bilda sig en egen uppfattning. Nu blir det istället ett himla ståhej - alla vill se filmen som "är så hemsk att tv inte vill visa den". Man klickar runt på internet, letar och letar och till slut hittar man den = "Förbjuden frukt".

Jag tycker TV4 hade kunnat göra ett intressant debattprogram kring reklamfilmen och på så sätt gjort något bra av den.

Avslutar med ett känt och kanske uttjatad citat; men jag tycker det passar in i detta sammanhang:

"Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem." Evelyn Beatrice Hall

Svarten sa...

Christian

Jag håller med dig. Dessutom ger visningsförbudet SD ytterligare en möjlighet att spela ut sitt martyrkort, som de med framgång gjort så många gånger tidigare.

Saladin sa...

Är det någon som betvivlar faktumet att SD kommer att dansa ur detta med segern i fickan? Martyr eller hjälte, utspelade eller upproriska, provokatörer eller politiskt inkorrekta sanningssägare, det finns inte någon sida av någon roll som inte kan bidra med framgång för partiet. De studerade Danmark DF, skruvade atmosfären ditåt och gissa vad - nu är det så! Lena Sundström kunde inte ha träffat bättre med sina föraningar, men det kanske var inte det mest oförutsägbara.

Robin sa...

Rolf

Hur kan du vara förespråkare för demokrati men samtidigt vara för en inskränkning av yttrandefriheten. Eller ännu värre, helt sonika förbjuda politiska partier för att du inte gillar deras politik eller budskap?

Vad hände med: "Jag tycker inte om dina åsikter, men jag skulle kunna dö för din rätt att framföra dem"

Demokrati är inget man ska ta för givet och förbud och cencur urholkar bara densamma. Du är ingen demokrat!