söndag 15 augusti 2010

Zamzam Tower, MeckaPresentation av Zamzam. Textad på engelska från och med 2:10.


Shopping, lyx, direkt tillgång till den heliga moskén
Sparande, investeringar, din skyldighet mot Allah


För några år sedan köpte brorsan en andel i en lägenhet på Kanarieöarna. Jag funderar på att knäcka honom genom att köpa en andel i någon av de 1240 lyxsviter och enklare enrummare som finns i det 31 våningar höga Zamzam Tower i Mecka, Saudiarabien. På deras hemsida finns inga prisuppgifter, men efter lite googlande hittade jag en mäklare i Singapore som erbjöd 7 nätter under lågsäsong i en enrummare/studio för 77 000 kronor. Men den hade bara utsikt över en mindre del av Al-Masjid al-Ḥarām Om jag nu ska bo alldeles i närheten av den heliga moskén vill jag naturligtvis kunna se Kaba från lägenheten och med den utsikten vill jag självklart vara där när det är som mest action, under hajj, muslimernas pilgrimsfärd till Mecka. De kungliga sviterna var tillgängliga i hela 44 dagar i samband med hajj och hade utsikt över Kaba till priset 5,4 miljoner kronor, nästan 123 000 per dygn.

Jag var just in på Zamzam Tower för att göra en online reservation, men den sidan fungerade inte. Det var tur, för jag kom precis ihåg att endast muslimer tillåts besöka Mecka.


Zamzam Tower är en av de sju skyskraporna i byggkomplexet Abraj Al-Bait Towers Enligt uppgift invigdes  det högsta tornet den 12 augusti i år. På tornet finns fyra urtavlor som mäter 46 meter i diameter, över sex gånger så stora som Big Ben i London, skriver SVT

2 kommentarer:

Cherin sa...

Jag har bott där, men det var inte i närheten av klart då och priserna skilde sig inte från vanliga hotell här i sverige, runt tusenlappen per natt.

Blir ledsen när jag ser dessa byggen, önskar man kunde bevara så mycket som möjligt av det historiska.

Svarten sa...

Cherin

Jag är inte någon förespråkare för sharia-lagstiftning, men nog borde den stadsarkitekt som gett grönt ljus för detta byggnadskomplex piskas på offentlig plats - eller nåt sånt...