söndag 5 december 2010

Tyskar mest negativa till muslimer


I torsdags presenterade universitetet i tyska Münster en av de största opinionsundersökningar som gjorts i Europa om inställningen till religiös mångfald. Tusen personer i vardera östra och västra Tyskland, Frankrike, Holland, Danmark och Portugal har fått besvara ett antal frågor.

- Skillnaderna mellan Tyskland och andra länder är rent ut sagt dramatisk när det kommer till personliga attityder gentemot muslimer, säger Detlef Pollack, professor i religionssociologi och ansvarig för undersökningen.

Majoriteten i Holland, Frankrike och Danmark har en positiv inställning till muslimer ((62, 56, och 55 procent, respektive). I västra Tyskland är det 34 procent och i östra Tyskland endast 26 procent som delar denna positiva inställning.

Enligt undersökningen finns det ett klart samband mellan personers attityd till muslimer och hur mycket kontakt det har haft med muslimer. Ju mer kontakt man haft, desto positivare är attityden. I västra Tyskland uppger 40 procent att de åtminstone har haft någon kontakt med muslimer, i östra Tyskland är motsvarande siffra endast 16 procent. Kontakter mellan muslimer och icke-muslimer är mest vanliga i Frankrike. Fransmännen är också mest positivt inställda till islam, 66 procent uppger att de har en positiv bild av religionen.

Enligt undersökningen anser endast 49 procent av de tillfrågade i västra Tyskland och 53 procent procent i östra Tyskland  att alla religiösa grupper ska ha lika rättigheter - i kontrast till 72 procent i Danmark, 82 procent i Nederländerna, 86 procent i Frankrike och 89 procent i Portugal. 42 procent av tyskarna uppger att utövandet av islam bör vara kraftigt begränsat.

Mer statistik, bland annat om inställningen till judar, hittar ni i pressmeddelandet från universitetet i Münster.

6 kommentarer:

bunz sa...

Du är ju fanimej helt jävla omöjlig. För ett bra tag sen bad jag dig (läs: JAG BAAAAAAAD DIG) ta bort länken som du länkar oss till. Men det gjorde du aldrig och nu har du länkat bunz också på muslimska bloggare och så ser man varenda inlägg vi har skrivit. Jag är muslim- ja, det är jag. Men vill inte ha länk från dig, och framför allt inte inom kategorin "muslimska bloggare". Jag skriver ingenting om religion, jag vill inte att vår blogg ska förknippas med religion. JAG VILL INGET UTAV DET. Så kan du snälla för min skull ta bort den där jävla länken. För du seriöst går mig på nerverna och hade det gått att anmäla hade jag inte ens tvekat. Jag trivs med att bara mina vänner besöker min blogg. VISST LÄS MIN BLOGG DU MED MEN, OCH LÄNKA I ETT INÄGG OM DU SÅ NU VILL DET MEN LÄNKA INTE INOM EN KATEGORI OCH GÖR ABSOLUT INTE SÅ MAN SER VÅRA SENASTE INLÄGG OCH NÄR DOM ÄR PUBLICERADE. åhhhh, självmord vafan. Känns jävligt surt att man ber någon vänligt en gång, byter blogg och så ser man att man har en länk till på vår nya blogg? nä seriöst? Respekt?

Kom inte med en massa skit. Det enda vi vill är att du tar bort den där jävla länken. TACKSÅMYCKET!

ursäkta för en rörig text..

Svarten sa...

bunz

"Jag trivs med att bara mina vänner besöker min blogg."

Jag föreslår att du skaffar lösenord till bloggen som endast dina vänner har tillgång till.

THE Banana sa...

Intressant studie! Dock föga förvånande resultat. Fastlandseuropa, speciellt den centrala delen, har stora problem med sin människosyn.

Bunz sa...

visar hur mogen du är.

du vågar ju inte ens svara.
fan 20bast, kom igen? ._.
svara bara på min fråga.

varför är jag med i din jävla lista när jag inte ens är en muslimsk bloggare? Svara bara på min ENKLA FRÅGA.

bunz sa...

feg - feg - fegis.

fattar inte ens att det finns människor som seriöst tycker om dig och kommenterar. Men sen när man tänker efter så kanske du t.o.m sjunker så lågt att du kommenterar dina egna inlägg. Inte helt omöjligt jag menar... bara jag ser din blogg blir jag äcklad (?) Ååååååååååå vad jag vill träffa dig någon dag. Bara få säga allt jag har lust att säga nu. Hur omogen (ops, jag är ju 15 och du typ 200år (?)) jag än låter!!! Lätta på mitt hjärta. FYFAN VAD DET SKULLE SITTA BRA. fast fan, du är diggar ju våran blogg så jävla mycket så du kanske t.o.m står utanför mitt hus just nu. Det skulle ju inte förvåna mig.. Asså gilla vår blogg. Fine, men ta bort helvetes jävla länken. VI ÄR INTE MUSLIMSKA BLOGGARE!!! (läs: be din mamma läsa åt dig om du inte förstår). JAOOOOOOOOOO VÄRLDEN GÅR EJ UNDER. OKEJ? VISST, DU KANSKE BLIR LEDSEN ÖVER ATT INTE SE VÅRT NAMN I DIN BLOGG SÅ OFTA MEN DT ÄR LUGNT. KAN KOMMENTERA DINA INLÄGG OCH TA EN BLOGGFIKA OCH BESKRIVA HUR MYCKET JAG STÖR MIG PÅ DIG. (läs: jag dömer aldrig människor som jag inte känner men dig kan jag fan skriva en hel wikipedia sida med 200000000ord. bläääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää
men du vågar ju ändå inte svara eller publicera mina kommentarer så mjo..

Smr sa...

Skrämmande statistik. Oerhört obehagligt.