onsdag 29 april 2009

SSPX och det svenska korståget



Ett klipp ur SVT1 dokumentären "Det svenska korståget", där bland andra Jonas De Geer förekommer.

Gårdagens blogginlägg Mohamed Omar i skymningslandet kom också att handla om den svenske högerextremisten Jonas De Geer och hans koppling till rasistiska och nazistiska organisationer. De Geer är en av grundarna till den svenska delen av den högerextrema katolska rörelsen SSPX.

Ärkebiskop Marcel Lefebvre, grundaren av SSPX, har i en fransk tv-intervju sagt:

- Varje år tar vi emot 500 000 muslimer i Frankrike. Ni kommer att få se vad som händer i moskéerna när en av dem säger "Döda alla kristna". När de dödar kristna kommer de till himlen och de tar själen från den de dödat. Varför skulle de då inte?

Uppdrag granskning i SVT1 sände i januari en dokumentär om SSPX. Du kan se hela programmet på nätet i en svensk eller engelsk version till och med 28 juli 2009.

2 kommentarer:

Bahlool sa...

Det är sånt här som är svårt för mig att förstå. Hur kan man älska, gilla eller förespråka extrema åsikter om att mörda eller selektera bland folk och samtidigt tro på en gud som säger vänd andra kinden till. Inom islam har vi liknande problem men jag känner inte till något fall där muslimer utrotat ett helt folk och sedan sagt de tillhör eller att de stödjer en Allah som är barmhärtig.
Även Talibanerna och wahabiterna har inte lyckats med det konststycket som nazisterna lyckades med.

Alex H sa...

Bahool:
Vem förespråkar att någon ska mörda någon? Lefebvre och De Geer verkar ju bara vara emot islamisering av Europa. Vilket folk talar du om? Judarna? De Geer må ogilla judiskt och muslimskt inflytande, men han förespråkar INTE att man dödar eller utrotar någon. Det är viktigt att komma ihåg.
Det är ju detta som fenomen som Lefevbre just kritiserar hos Islam med uttalandet ovan.