onsdag 6 oktober 2010

Nygammal tidning: Tro & Politik


Tidningen Broderskap, som grundades 1928, har nu kommit med sitt sista nummer. Upplagan har under 2000-talet sjunkit från sin toppnotering på omkring 10 000 exemplar till omkring 1600 förra året. Nästa nummer som ges ut heter Tro & Politik och har ett bredare innehåll. Redaktionen är densamma som tidigare, men tidningen kommer att ha två ledarartiklar, den ena skrivs av Somar Al Naher, redaktör för valtidningen Islam & Politik

Lars G Linder, som leder arbetet med tidningens förändring, säger att det är broderskapsrörelsens uppgift att ge muslimer som är politiskt engagerade inom arbetarrörelsen en plattform att bedriva opinion.

– Det är ännu viktigare i dag när islamofobin präglar samhället och främlingsfientliga partier som Sverigedemokraterna finns i riksdagen. Vi får inte skylla allt på dem. Det är vi som för länge sedan borde ha berett plats för alla människor i vår egen organisation. Nu tar vi steget.

4 kommentarer:

Fazeela Selberg Zaib sa...

Gissa vem som skriver kolumnen i tidningen året ut? :) Det måste vara brist på skribenter när man väljer mig, som varken är socialdemokrat eller politiskt aktiv! hehe

Svarten sa...

Fazeela

Jag tänkte just ta bort prenumerationsannonsen för tidningen, men nu när jag vet att du är medarbetare får den finnas kvar ett tag till :-)

Fazeela Selberg Zaib sa...

haha tack för kärleken, men vet ej om jag ska fortsätta med det, då jag verkligen inte vill förknippas med något parti enhälligt.

I'm a free bird!

Svarten sa...

Fazeela

Jag tycker du ska fortsätta med kolumnen i tidningen. Just det faktum att du inte tillhör något parti ger tidningen större bredd och kan öppna upp även för andra skribenter som inte är partianslutna. I dessa tider behövs det en bred samling mot mörkrets krafter. Högerextremisterna är på frammarsch i Europa.