fredag 29 oktober 2010

Muhammed vanligaste pojknamn i UK 2009


Under 2009 döptes 7 549 nyfödda pojkar i Storbritannien till Muhammed, om man räknar med alla tolv olika sätt att stava namnet. Det innebar att Muhammed blev det vanligaste namnet på nyfödda pojkar i Storbritannien förra året. Källa: The Daily Mail

5 kommentarer:

Anonym sa...

Och så avfärdas oron över att Europa håller på att bli allt mer islamiskt, som "rasistiska konspirationsteorier" :-(

//Rickard Melkersson

Anonym sa...

Dikt, lögn och statistik.

Även om jag ogillar islam som ideologi och helst ser att det sprids så lite som möjligt, så är denna namn-statistik missvisande på flera plan.

1. I väst har vi av tradition betydligt fler förnamn att välja från ön vad som är vanligt i arabvärlden/de muslimska kulturerna.

2. Muslimer lägger gärna till någon form av namnet Muhammed som 2:a eller 3:e namn och då poppar det upp i statistiken trots att det egentligen inte är mer värt än när någon ger sonen 3:e namnet Arvid för att göra morfar glad ...

3. Det finns som sagt ett flertal stavningar - om vi på samma sätt lägger samman alla varianter av exempelvis Willhem, William osv. så kommer den namngruppen hamna ganska högt.

Anonym sa...

Inget nytt, men alltid lika obehagligt. Jag vill leva i ett fritt EU. Jag vill leva i frihet-frihet från religion och all annan vidskepelse-jag vill inte ha straffpåföljder som stening, piskning och lemlästning-jag har för mycket empati och respekt för mänskligt liv för att vilja leva under sharia.

Svarten sa...

Anonym "Inget nytt"

Vad har din kommentar med inlägget att göra?

Anonym sa...

Gissa tre ggr...med tanke på dina shariavänliga inlägg så förstår jag att du inte förstår. Anser du att stening ska få användas av muslimer i Sverige? Lemlästning av tjuvar? Var går din gräns för den islamvänlighet du strider om i vart oc varannat inlägg? Acceåterar du islamisk lag?