lördag 2 oktober 2010

Yuna - rockande muslima från Malaysia


Jag har kommit hem från en lång natt på jobbet och vill egentligen bara kasta mig i sängen eftersom jag ska arbeta även kommande natt, men kan inte låta bli att helt kort dela med mig av nattens musikaliska fynd på nätet.

Yuna, som egentligen heter Yunalis Zarai, är en 24-årig tjej från Malaysia som nyligen kom med sitt debutalbum Decorate. Hon började sin karriär genom att lägga upp egna kompositioner på MySpace som hon själv spelat in. Hennes skara med fans växte stadigt och hon började uppträda efter att först ha lärt sig spela gitarr. Tidigare i år gjorde hon en turné i USA med en rad gigs. Förutom sångkarriären är hon delägare i en klädbutik på nätet och har tagit en examen i teknologi på högskolenivå.

Ni som vill veta mer om henne kan börja med att läsa denna intervju i den muslimska nättidningen Elan. Kolla även in hennes FaceBook och naturligtvis ska ni söka på hennes namn på YouTube. Nästa alla videos är tyvärr halvtaskiga amatörinspelningar, men den här reklamfilmen för Libresse får ni inte missa. Hela sången Super something, som finns med i reklamen, hittar ni i audiofilen nedan.

Den korta titelsången från debutalbumet Decorate. Nä, det är inte fel på ljudet, videon börjar med en lång tystnad.

Det får räcka så. Det blev inte särskilt informativt. Ändock, efter en googling tror jag mig kunna konstatera att detta är det första som skrivs om Yuna på svenska. Rätta mig om jag har fel. Nu - i säng.

3 kommentarer:

Bouhamza sa...

wow

jag sade till alla jag känner!

Svarten sa...

Det gjorde du rätt i, Bouhamza.

Ayan sa...

Gud, hon var MYCKET bättre än vad jag trodde.