tisdag 5 oktober 2010

Riksdagen: Cirkus SD har börjatRiksdagens högtidliga öppnande i dag inleddes traditionellt med en gudstjänst i Storkyrkan. När biskopen i Stockholms stift, Eva Brunne, började tala om alla människors lika värde reste sig SD-ordföranden Jimmie Åkesson, för dagen iklädd folkdräkt, och partiets övriga riksdagsledamöter och lämnade kyrkan. Dessa ord av biskopen blev för mycket för sverigedemokraterna:

Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.

Läs hela predikan

Jimmie Åkesson uppges ha blivit så upprörd att han skakade lång tid efteråt, enligt SVT

- Om man blir så provocerad när någon talar om alla människors lika värde så att man reser sig och går ut, då visar man tydligt att man är ett extremparti, sa Moderaternas nuvarande gruppledare i riksdagen, Anna Kinberg Batra, uppger SVT

7 kommentarer:

Cherin sa...

Jag tycker synd om Sverigedemokraterna. Det är tufft att leva i ett samhälle där majoriteten av befolkningen tycker att alla människor är lika mycket värda. Det är faktiskt inte så lätt att vara rasist.

Anonym sa...

Hjälp!

Jag har för mig att jag såg ett klipp igår av själva uttåget och tyckte att akustiken i kyrkan gjorde att det verkligen ekade som stöveltramp:)

Nu hittar jag inte det när jag vill kolla om jag verkligen minns rätt.

Anonym sa...

Sorry, det var jag, den anonyme alltså...

mvh

RJK

Svarten sa...

RJK

Enligt en anonym källa bar SD-ledamöterna inte stövlar utan holländska träskor som de fått i gåva av Geert Wilders.

Anonym sa...

Det här var det roligaste på länge fast nu måste jag omvärdera hela min syn på svensk humor:))

Men klippet, såg du nåt som liknade det jag syftar på?

RJK

Anonym sa...

Sparka ut SD ur sverige, bevara sverige rasistfritt... Alla, jag menar ALLA rasister är inte lika mycket värda som vi icke rasister är. Rasister är inte ens värt parasiten som går under en möglig soffa. Jag förföljer Rasister och det har jag full rätt till, de ska inte få leva som människor. AS!!!! (tyck inte synd om dem ens)

Svarten sa...

Anonym

SD älskar stollar som dig. Törnekronan på deras huvuden sitter stadigare efter varje liknande kommentar som din.