tisdag 12 oktober 2010

Hon hjälper oss spara 100-tals miljoner


Saddaf Shabbir är 26 år, född i Malmö med föräldrar från Pakistan. För drygt fem år sedan uppmärksammades hennes exceptionella begåvning i svensk press efter att hon året innan gått ut det naturvetenskapliga programmet med högsta betyg och startat bolaget Vectuz Webwork AB Redan vid den tiden hade hon noterat hur vissa arbetsgivare var reserverade mot henne och säger i artikeln 19-åring med siktet inställt på framtiden:

- Ibland känns det som om de tänker "hon är utländsk och passar nog inte för jobbet". Men jag tänker att om jag har rätt kunskaper kommer jag att få jobbet ändå. Det handlar ju om kompetens, säger hon och fortsätter:

- Om man vet att man kommer att utsättas för hårdare krav måste man vara ett snäpp bättre.

När Prisfakta.se för några år sedan sökte efter konsulter eller ingenjörsbyråer som kunde skapa en komplex beräkningsmodell för att jämföra mobilabonnemangspriser gick de bet. Ingen av de tillfrågade kunde presentera en acceptabel lösning. Bolagets vd Ola Josefson vände sig slutligen till Saddaf Shabbir, som efter en halvtimme presenterade principerna för den modell vilken fortfarande används.

- Det har bidragit till att svenska konsumenter har sparat flera hundra miljoner kronor, hävdar Ola Josefson enligt artikeln Hon sänker dina mobilkostnader

Just nu är Saddaf Shabbir i slutfasen av sina studier i teknisk fysik vid universitet Ecole Polytechnique i Paris. Examensarbetet innehåller en vetenskaplig upptäckt och är därför tills vidare hemligstämplat.

3 kommentarer:

MammaMarie sa...

Wow! Alltså var hittar du allt möjligt?!? Så himla roligt läsa om en så duktig och ambitiös ung (muslimsk) kvinna. Tack för den du!

Fazeela Selberg Zaib sa...

Men alltså vad coolt mashallah! Jag instämmer med MammaM, where do you get it all from!!!!


Underbart att lyfta fram detta. Vad synd att du inte är morgonsoffan i Tv4.

Svarten sa...

MM och Fazeela

Jag är bara en simpel länkmurvel som tar upp vad andra redan skrivit om.