söndag 17 januari 2010

Ett gott skratt förlänger livet

"Vi hoppar därför att vi vill visa folk att muslimer är lyckliga och lyckliga människor är inte terrorister", skriver Vaima Izzat från Malaysia på Jump because

Ur 'Sahih al-Jami av al-Albani:

"skratta inte för mycket därför att för mycket skratt dödar hjärtat.”

Fatwa online om att skratta

5 kommentarer:

Bahlool sa...

Nio hadither om Profetens leende och skratt. Shiiter har böcker där de belyser att Profeten hade ett fint leende och att han log ofta. Al Albani är en wahabi, hans värld, hans syn och hans ideologi är något man skrattar åt, inte skrattar med.

http://www.inter-islam.org/hadeeth/st34.htm

Vet inte vem som står bakom sidan och hur sanna haditherna är, men aldrig i mitt liv har jag hört eller läst att Profeten sagt något emot skratt eller leenden.

Svarten sa...

"Al Albani är en wahabi"

Det var ingen tillfällighet att jag valde just dessa hadither ;-)

Men al-Albanis förhållande till wahhabismen var inte helt utan konflikter. Intressant läsning:

Al-Albani’s revolutionary approach to hadith

http://tinyurl.com/yc3mwnh

Bahlool sa...

Rätt kul, han har alltså en liknande syn på hadith som shiiterna, men han är och förblir en wahabi. Han har även ifrågasatts av sunniter för att han börjat ifrågasätta vissa hadither som anses vara sahih eller rätt säkra hadihter.

Nabil sa...

Lol.

Zara Mizher sa...

Al Albani är en av de mest uppskattade och respekterade i sunnikretsarna. Han är en otrolig person med kunskap som väger ton. Vadå Wahabi? kallar ni alltid fok NI inte gillar för Wahabi? väx upp ??

Det man menar med hadithen om att för mycket skratt kan döda hjärtat, betyder att man inte ska skratta åt allt och vara arrogant, ta saker på allvar och sluta se lätt på olika händelser och situationer. Tar man inte saker på allvar och skrattar åt allt så blir ens liv ganska så meningslöst tillslut. Så det man gör är att man ska ha kul men var kritisk samtidigt.