lördag 19 mars 2011

Junior-EM i karate 2011


I februari tog 16-åriga Mia Karlsson en bronsmedalj i junior-EM i karate. Det är första gången Sverige lyckats plocka hem en medalj i junior-EM i tävlingsgrenen kata Förra året vann hon två guld och ett silver i SM.

Som tack för bedriften och som uppmuntran inför framtiden tilldelas Mia i dag stipendier från både Svenska karateförbundet och Budo Nord vid Svenska katapokalen i Eriksdalshallen, Stockholm.


För att ni ska få lite kläm på vilken bedrift Mia utfört måste jag också berätta om den brittiske 17-åringen Nur-Jehan Shaikh, som är Numero Uno  i sin åldersgrupp bland Storbritanniens  kata-utövare. Hon har vunnit både engelska och brittiska mästerskapen, samt det öppna internationella brittiska mästerskapet. Vid årets British Asian Sports Awards (BASA) blev hon utnämnd till den kvinnliga Young Sports Personality of the Year.

Vid junior-EM fick Nur-Jehan i sin första match möta Mia. Nur-Jehan var chanslös med sin Seienchin kata och Mia slog henne med 5-0 med en Sepai kata. Men Nur-Jehan tog tydligen nederlaget från den positiva sidan och sa i en intervju:

- Även om jag inte vann någon medalj den här gången, så lärde jag mig mycket och blev väldigt inspirerad av de tävlande. Jag hoppas kunna använda den erfarenheten vid uttagningen inför VM som i år hålls i Malaysia.

Se gärna även inläggen Karate och jiu-jitsu och Wang Ziping: Kinesisk Kung Fu-mästare

5 kommentarer:

Rachelle sa...

Wow du har bytt profilbild vad roligt! Har vi träffats förut svarten?? Det vore kul att se dig iaf :D

Ha en super dag!

Svarten sa...

Rachelle

"Det vore kul att se dig"

Var inte så säker på det :-) Profilbilden är photoshoppad till oigenkännlighet - bara så du vet.

Habiba sa...

Wow vad häftiga tjejer alltså!

rachelle sa...

hahaha vad ska det betyda egentligen??

Svarten sa...

Habiba

Jepp.