lördag 1 januari 2011

Årets första dag


Jag klickade mig till svt.se och möttes av rubriken "Vad minns du från året som var?" Det fanns möjlighet att göra en inrikesquiz och en utrikes dito Jisses. Vad begär de av en enkel och trött själ på nyårsdagen? Jag har fullt sjå med att försöka komma ihåg vad som hände i gårkväll.

Närå. Jag skojar bara. Det blev en lugn, trevlig och värdig nyårsafton. Mat och prat med några goda vänner i hemmets lugna vrå. Jag kröp faktiskt i säng i god tid före tolvslaget. Nubbarna till sillen fungerade som både sömnpiller och värktabletter och gav mig en djup och skön sömn i över tolv timmar. Precis vad jag behövde efter några plågsamma dygn med värk i rygg och axlar.

Tidigare på nyårsaftonen, runt 3-tiden, besökte jag den trivsamma lilla kvarterskrogen Palermo på Sysslomansgatan 7. Det blev en pizza med öl och en sexa Jägermeister. När jag skulle gå var det dags för dagens första nyårsskål. Ali och gänget bjöd alla gäster på skumpa och en tallrik med tilltugg. Innan vi lyfte glasen och önskade varandra ett gott nytt år hölls ett kort tal på temat "Ju mer vi är tillsammans ju gladare vi bli". För många av stammisarna är Palermo som ett andra hem. Jag brukar säga att Palermo är Uppsalas enda genuina kvarterskrog, trots att ingen av gästerna bor i kvarteret.

Gladast blev jag över ett telefonsamtal från min dotter. Vid ett besök i Stockholm blev hon tvungen att uppsöka akutmottagningen på SÖS, Södersjukhuset. Hon blev kvar där över natten och skrevs ut i går på eftermiddagen. När hon ringde tidigt på kvällen mådde hon bra och var på ett strålande humör. Tack och lov. Hon skulle till Slussen med sin pojkvän för att se på fyrverkeriet

Ja, det var min nyårsafton det. Jag önskar er alla en god fortsättning på det nya året.

1 kommentar:

pinglan sa...

Håll i dig nu då :)

Insha allah blir du bra i din rygg och dina axlar fort, så att du kan, bi'idhnillah, fortsätta skriva och hålla koll på oss andra bloggare.

Ja, det blidde bara 2, men det var ett bra försök, eller hur, på tal om inlägget ovan?! :D