torsdag 27 januari 2011
Bocuse d'Or 2011 - en nordisk succé
Tommy Myllymäki kom tvåa i kock-vm i Frankrike.
I går avslutades den stora matmässan Sirha i Lyon, Frankrike. Under de fem dagar den pågått har mässan haft omkring 150 000 besökare, samt 2 200 utställare, 1000 internationella journalister och 10 000 kockar från 136 länder. Svenska företag hade en egen utställning på mässan och deltog även i den gemensamma för de nordiska länderna.
I samband med mässan avgjordes i går den prestigefyllda tävlingen Bocuse d'Or 2011, ett inofficiellt världsmästerskap i matlagning uppkallat efter den legendariske franska mästerkocken Paul Bocuse I finalen deltog 24 kockar från lika många länder efter att först ha kvalificerat sig i regionala tävlingar.
Världsmästerskapet blev i huvudsak ett nordiskt mästerskap Sveriges lag med förste kocken Tommy Myllymäki, ägare till Julita Wärdshus, lade beslag på silvermedaljen. Danmark vann tävlingen och Norge kom trea. I juryn återfanns den svenske kocken Mathias Dahlgren, som 1997 vann tävlingen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar