måndag 8 mars 2010

Alf Hambe: Säg, vad blir det av oss



Alf Hambe sjunger Säg, vad blir det av oss. Sången framfördes även av Cornelis Vreeswijk i holländsk översättning, Waar gaan wij naar toe na onze dood, vid en konsert 1967 som gavs ut på skiva 2004 av Cornelis Vreeswijksällskapet med titeln Cornelis i Saltis

Ur Din guide till Alf Hambe, Lira #3 2006:

Man förknippar Hambe med gränslandet mellan fantasi och verklighet, hans land är Molom, som kan betyda moll, moln eller mol allena. Ett lite dystert land alltså, som presenterades i vissamlingen Visa i Molom år 1965. Molom befolkas av vaganter och tokar, samt av den spännande Gröne Greven. I sina kanske mest framgångsrika visor, Kajsas udde (1969) och Orgeln på vinden (1974), spårar man en poet med en intresseväckande föreställningsvärld, men också en bred musikalisk palett då han smidigt färgar med drag ur flera folkliga traditioner.

Alf Hambe: Ännu en sång om den gröna dimmans skog Texter, noter och ackord.

1 kommentar:

Pierre Falk sa...

Du vet vad jag går igång på. Alf Hambe har också jag bloggat om någon gång. Men jag har ingen av hans skivor. Däremot en sångbok.

Jag minns att Ulf Dageby någon gång sagt att när han började skriva låtar så lät det första hundratalet låtar som visa i Molom. Ett gott betyg.