lördag 6 mars 2010

Intervju med en självmordsbombare

I morgon är det val i Irak. Iraks ”armé av änkor” väljer framtid, skriver Dagens Nyheter. Igår visade Aktuellt en intervju med Dua'a Muhammad, en i dag 17-årig tjej som sommaren 2008 greps vid en vägspärr när hon var på väg för att i en självmordsattack spränga hotell Sheraton i Iraks fjärde största stad, Erbil. Inslaget börjar efter 19 minuter och finns kvar på nätet till och med 12 mars.

4 kommentarer:

N sa...

herregud vilken dålig bild hon ger till muslimer. Så att bomba sig var den enda utvägen? Gud har alltid andra planer för oss

Stilla Natt sa...

Fastän det är en helt oacceptabel handling, som fördöms hårt, så måste det medges att hennes tankar är förståeliga. Livet är inte svart-vitt och hat föder hat...Bilden hon ger är en bild av en hård pressad människa, vars handlingar ter sig i olika former beroende på var man befinner sig.

Svarten sa...

Stilla Natt

Jo, det är en helt annan bild än den vanliga schablonen av en självmordsbombare som en religiös fanatiker som drömmer om jungfrur i paradiset, vrålar Allah Akbar och trycker på knappen.

Här handlar det om en förtvivlad och desperat människa som har blivit fråntagen allt hon hade att leva för. Det blir faktiskt möjligt att förstå hur hon tänker, tycker jag.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Det är så tragiskt. Att en människa kan bli så förstörd. Hat föder hat.