fredag 30 april 2010

Belgien förbjuder heltäckande slöjaEn tjej visar hur man kringgår niqab-förbudet.

Igår röstade det belgiska underhuset om förslaget för förbud mot heltäckande slöja på allmän plats. Förslaget antogs nästan enhälligt. Ingen röstade mot, men två lade ner sina röster.

Cherin Awad, en av tjejerna i det omdebatterade tv-programmet Halal-TV, drog på sig en niqab och i sällskap med lillebror Mohammed besökte hon en folktät plats i Uppsala för att avläsa folks reaktioner. I dag utlovas publicering på deras blogg av den första rapporten om niqab-upppdraget.

2 kommentarer:

En dåre på gatan sa...

Det är helt rätt av Belgien!

Islamiseringen av Europa måste stoppas eftersom islamistiska sekter inte respekterar demokrati, (även moderata muslimersäger att bruket av burka tillhör en sekt). Dessa sekter har som mål att förvandla hela kontinenten till islam och att alla som "kränker dem" förtjänar att dö.

Läs mer om varför burkan måste förbjudas i västvärlden:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/04/aven-barn-forstar-att-burka-ar.html

Svarten sa...

Dåren

Du konstaterar att det finns sekter som inte respekterar demokratin, att "moderata muslimer" anser att bruket av heltäckande slöja är sekteristiskt och av detta drar du slutsatsen att "islamiseringen av Europa måste stoppas". Jag förstår inte hur du tänker.

I Danmark finns det, enligt en undersökning utförd av universitet i Köpenhamn, ingen som bär burka, däremot 150-200 som bär niqab. I Sverige uppskattas antalet niqab-bärare till 100-200. I Frankrike, med en befolkning på över 60 miljoner, finns 2000-3000 kvinnor som bär niqab. Även i övriga europeiska länder är det endast en försvinnande liten minoritet som bär heltäckande slöja.

Att man utifrån detta kan snacka om "islamiseringen av Europa" är för mig helt ofattbart.