torsdag 1 april 2010

Buckingham Palace blir moské


Det har länge varit känt att  prins Charles av Wales, den brittiske kronarvingen,  haft ett stort intresse för islam. Han "kom ut ur garderoben" redan 1993 då han höll ett uppmärksammat tal vid Oxford center for islamic studies för vilket han  är mecenat. Han har under de senaste 20 åren haft täta kontakter med framstående muslimska ledare världen runt, bland annat i Egypten, Turkiet och Saudiarabien

I ett tal i Wilson Park, London, 1996 citerade prins Charles ett stycke  ur koranen om Guds ständiga närvaro och betonade vikten av att lära från islam: "Everywhere in the world people want to learn English. But in the West, in turn, we need to be taught by Islamic teachers how to learn with our hearts, as well as our heads" (Källa: Rise of Islam).

Många har spekulerat om hurvida prins Charles har konverterat till islam. Personligen tycker jag det vore märkligt om en person som vid så många tillfällen under så lång tid uttryckt sådan djup respekt och stor beundran för islam inte var muslim.

Det är med det ovansagda i minnet som jag tar del av de senaste ryktena om  att prins Charles de facto är muslim.  Enligt en anonym källa i prins Charles närmaste krets konverterade prinsen till islam 2006. Den anonyme uppgiftslämnaren säger också att prins Charles har långtgående planer på att sprida sin nyfunna religion i Storbritannien. Prinsen sägs ha för avsikt att genomföra radikala förändringar inom den brittiska monarkin när han tillträder som kung efter den nu 84-årige drottning Elizabeth II. Den mest sensationella förändringen blir att förvandla den kungliga familjens slott i centrala London, Buckingham Palace, till ett islamiskt utbildningscenter med  tillhörande moské. Enligt ryktet arbetar redan en grupp muslimska arkitekter med uppgiften och bilden ovan är ett av de förslag till förändring de lagt fram.

3 kommentarer:

MammaMarie sa...

Svarten - det här var FÖR otroligt för att det skulle kunna sväljas som sant :)! Men bra försök till aprilskämt i alla fall... :)

Svarten sa...

Visst var det ett aprilskämt :-)

Peter Grafström sa...

Det sista stycket var aprilskämt men mycket av det som stod högre upp är inget skämt. Att han privat bär djellaba har relaterats i brittisk press och att han försvarat och viftar bort kritik mot sharialagar är faktum. Vidare att han tagit i försvar muslimska institutioner från vilka radikaler rekryterats till terror är faktum. Det är ett faktum att britterna under 90-talet fördömdes av en lång rad länder för att de beskyddar terrorister och ger dem fristad och ger goda förutsättningar för att radikalisera och rekrytera fler. Vidare var det sen 1973 då brittiska och amerikanska bigoil drev igenom oljeprischocken vilket officiellt skylldes på araber och opec. De hade gjort en deal om att saudiska vinster skulle investeras i väst. Att det i samband därmed verkligen finns motiv för att ur pr-synvinkel köra lite med sufism och annat är nog en faktor. Men det finns samtidigt uppenbart en strävan efter att förstärka det radikala och särskiljande vilket vi sen denna artikel postades har blivit än tydligare. Med tanke på Englands bedrägliga maktspel som orsakade två världskrig och den roll som deras elit spelade bakom kulisserna finns det anledning att inte se tronföljarens agerande som något personligt sökande utan snarare ett uttryck för britternas maktmanipulationer. Och med dödliga konsekvenser för miljoner. Har han personligen ansvar för miljoner döda? Tillsammans med det brittiska etablissemanget har han ansvar om han inte tar avstånd från det smutsiga maktspelet i övrigt.