fredag 2 april 2010

"Sluta fjäska för sekten Unga muslimer"


Sveriges unga muslimer (SUM) påbörjar i dag en 4-dagars konferens i Stockholm på temat "Sikta högt - Framtiden är din". Till konferensen hade de bjudit in Sheik Abdullah Hakim Quick, som bland annat sagt att homosexuella är en av de farligaste grupperna i samhället Efter hård kritik från olika håll bestämde sig SUM till slut för att ställa in hans medverkan

Hiphop-artisten Kadafi Hussein, som bland annat gjort sig känd för att arrangera fester för ungdomar i Rinkeby (se Kalla fakta), publicerade igår artikeln Sluta fjäska för sekten Unga Muslimer Han skriver:

Sveriges unga muslimer har endast 3500 medlemmar men de framstår ofta som om de representerar alla unga muslimer.

Vi muslimska ungdomar som tror på demokrati och tolerans accepterar inte att Sveriges Unga Muslimer får representera oss i något sammanhang och alla som träffar dem eller samarbetar med dem ska veta att de därmed förstärker krafter som predikar intolerans.

5 kommentarer:

THE Banana sa...

Jag vill egentligen inte tala i de termer som jag kommer att göra nu men det beror på avsaknad av andra beskrivningssätt:

den här killen kan inte vara riktigt smart på den innellektuella nivån. Om det är sukt efter ett namn som den rebelliska artisten som går emot strömmen som utspelet faller under återstår att se. Med tanke på de växlar som han drar till med tal om "odemokratiska", "islamisering", "judehatare, "antisemit" och "sekt" - samtidigt som alla vet hur förloppet av saken har varit - så är det inte svårt att se ett mönster i beteendet. På statsnivå gör man detta för att hetsa till krig. Artikeln är till innehållet en exakt kopia av det som Ekeroth-bröderna spottar ut om muslimer som individer och i grupp och Kadafi ska tydligen komma undan med det för att han är invandrare, mörkhyad och muslim. Allt för att han ska skutta runt på scen, skrika halsen av sig och spruta öl på publiken. Det lutar bra mycket åt att detta också är en personlig vedetta som han blåser ut på detta korkade sätt. Han njuter säkert av uppmärksamheten i rasisternas hyllningar samtidigt som han ser hur hatet växer.

Svarten sa...

Tack för kommentaren, Bananen!

Personligen har jag alldeles för dåliga kunskaper om SUM för att ha någon åsikt om deras verksamhet.

Dock tycker jag att bilden på SUM-affischen är motbjudande och för tankarna till propagandaaffischer både från kommunistkina och nazityskland. Inga jämförelser i övrigt.

Habiba sa...

Den där Hakim Quick fick jag höra hade uttalat sig inte så bra om vissa människor. SUM konferensen går jag mest på för att umgås med andra muslimer i min ålder och gå på vissa föreläsningar jag själv tycker är nåt att "hänga i julgran"

Jag personligen som muslim ger inte mitt stöd till honom (Quick). Även om SUM hade gjort det. Tror dock att de tog bort honom från schemat efter man insett att han inte är så lämplig. :S

SUM kan jag hålla med Kadaffi till en viss grad att man inte ska låta det representera alla unga muslimer idag. Faktiskt.

Svarten sa...

Habiba

Tack för den kommentaren. Som sagt, mina kunskaper om SUM är nära zero. Men du belyser precis det som var tanken med inlägget - att alla muslimer inte är stöpta i samma form. En självklarhet som tyvärr måste upprepas gång på gång.

AJ sa...

Alltså vill påpeka en sak, istället för att förtala Hakim Quick så bör ni gå in på ungamuslimer.se och se hans uttanlanden gällande hela denna mediastorm. Samt att SUM inte representerar ALLA unga musliumer kan jag hålla med om, men om inte dessa 12000 muslimer är sveriges unga muslimer så vet jag inte vilka KAdafi syftar på. Dessa personer som samlas på denna konferens är också svenskar men även unga muslimer.


Det är Kadafi som gör tolkningen att SUM representerar alla muslimer, inte SUM själva