måndag 19 april 2010

Uppsala: Husockupanter skall avhysas

I ett inlägg i söndags skrev jag om de ungdomar som i lördags ockuperade en tom byggnad på Ulleråkerområdet i Uppsala. I ett pressmeddelande skriver i dag Uppsala landsting:

Lokalerna är inte lämpliga att vistas i. De har omfattande fukt- och mögelskador och har bedömts omöjliga att åtgärda till en rimlig kostnad. De är tom- och kallställda sedan ett antal år tillbaka. Av den anledningen saknar de bland annat fungerande installationer för brandskydd, el, vatten, avlopp, värme och ventilation. Det är förenat med hälsorisk och fara att vistas i dem.

Det var som jag trodde. Huset har, precis som närliggande byggnader från samma tidsperiod, fukt- och mögelskador. Jag hoppas avhysningen går lungt till väga och ockupanterna skall ha en eloge för att de riktat uppmärksamhet mot den bedrövliga bostadssituationen för studenter och ungdomar i Uppsala.

1 kommentar:

Gabriella sa...

Gina är en riktigt skön brud. Hon sjunger vackert och är sjukt rolig. Men sen sen brudenfick sin länkning så lägger hon en sån enorm tid på att försvara muslimerna och islam. Känns bara för mycket. Hon har fått för mycket luft bara. Det är det som stör mig.

Hon vill att hela sverige ska tycka att islam är den bästa religonen :P