fredag 30 april 2010

KD-politiker besökte moskén i Eskilstuna

Marie-Louise Forslund Mustaniemi, oppositionsråd för kristdemokraterna i landstinget Sörmland och ordinarie ledamot i regionstyrelsen, besökte igår Sabirinmoskén i Eskilstuna tillsammans med två andra personer. Det var hennes första besök i en moské. Hon fick träffa Servat Barzangi, ordföranden i den muslimska församlingen i Eskilstuna, hans bror och ytterligare en medlem i församlingen. Servats bror berättade för henne att det finns många muslimer som bloggar och tipsade om min länklista

"Vad spännande! Kul om vi kan få kontakt via bloggosfären! Kanske kan vi som bloggar underlätta att bygga broar oss emellan", skriver Marie-Louise på sin blogg

8 kommentarer:

Marie-Louise F M sa...

Oj, en bloggartikel! Jag känner mig verkligen hedrad :-)
/Marie-Louise

Jan sa...

Funnits det fler KD:sare av Marie-Louise sort skulle jag (inbiten socialist) alvarligt fundera på att rösta annorlunda i höst.
Ja, tänk om bloggosfären skulle kunna hjälpa till att bygga broar, du, M-L har ju "dragit ett strå till stacken".
Hälsningar
Bror till min Broder

Margit Urtegård sa...

Har under ett långt liv upptäckt att det inte är partitillhörighet, nationalitet, religiös eller annan tro, hudfärg med mera som avgör hur en människa är, det är vart hjärtat är "placerad" och hur stort det är. Marie-Louise har ett stort hjärta och det sitter på rätt ställe.

Med vennlig hilsen
Margit Urtegård

Jan sa...

Till VÄNSTER alltså ;-)
-säger Bror till min Broder/(Syster kanske man skulle säga i detta sammanhang)

Marie-Louise F M sa...

Hej Jan!
Livet och alla underbara människor har alltid intresserat mig. Det är bara att vara nyfiken och ha ett öppet sinne så ser man hur mycket det finns att lära av varandra, bara man vill!
/Marie-louise

Margit Urtegård sa...

Hej Jan!

Ja, rent fysiologiskt så ligger ju hjärtat på vänster sida. Det finns de som tillhör den vänstra sidan om politiken här i landet som påstår att de tillhör den goda sidan. Samma personer som hävdar sådant hänger gärna ut gamla vänner på bloggar med mera, så jag vet inte vad jag skall tro.

MEN, som sagt det är hjärtats placering och "storlek" som är viktigt! Och då tänker jag inte på om hjärtat är placerad på höger- eller vänster sida om/på kroppen:-)

Med vennlig hilsen
Margit

Jan sa...

Jag håller helt med, höger eller vänster, kristen eller muslim, vit eller svart betyder inte ond eller god, Det är den enskilde människan och hennes handlingar som är avgörande om hon är god eller inte.
Min ledstjärna är "den gyllende regeln":
-Allt vad ni vill att människor skall göra er, skall ni också göra dem-
Så tänker och lever Bror till min Broder

Margit Urtegård sa...

Har nu bloggat om moskébesöket: http://margiturtegard.blogspot.com/2010/05/mitt-forsta-besok-i-en-moske.html