måndag 7 februari 2011

Kung Abdullahs gåvor till Vita Huset


Den 18 januari presenterades en förteckning över de gåvor som statligt anställda i USA mottagit under 2009 från internationella regeringspolitiker. Naturligtvis var det president Obama som fått flest gåvor, tätt följd av fru Michelle.

De i särklass dyraste gåvorna fick familjen Obama från Saudiarabiens kung Abdullah bin Abd al-Aziz Al Saud. Obamas gåvor från kungen beskrivs som en "stor ökenscen på en grön ådrad marmorbas med miniatyrstatyetter av palmer i guld och kameler, en stor guldmedaljong med det kungliga sigillet i en grön läderask, stor klocka i mässing och glas av Jaeger-LeCoultre i en grön läderlåda." Uppskattat värde: 230 000 kronor. Michelle fick en massa smycken som uppskattas vara värda 945 000 kronor. Presidentparets barn fick nöja sig med lite smycken för 47 000 kronor.

Den generösa kung Abdullah har dessutom gett gåvor till ytterligare 15 anställda i Vita Huset till ett uppskattat värde av drygt 695 000 kronor. Totalt har Abdullah under 2009 överöst vännerna i Vita Huset med gåvor för drygt 1,9 miljoner kronor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kungen mutar dem indirekt, det är obvious att han vill ha ett företräde. xD

Anonym sa...

han mutar de för att han är rädd att bli en i raden med Mobarak...