fredag 25 februari 2011

Tunis till Tahrir - Kampen för frihetCNN intervjuar Ethar El-Katatney den 11 februari, strax efter att Mubarak meddelade att han avgår.

Den prisbelönade bloggaren, författaren och journalisten Ethar El-Katatney är född i Saudiarabien och uppväxt i Egypten där hon också är bosatt. I september 2009 fick hon av Anna Lindh stiftelsen ett journalistpris för artikeln Identity crisis 101 Samma år tilldelades hon ytterligare ett journalistpris av den amerikanska tv-kanalen CCN för The business of Islam

Hon har medverkat med artiklar i Business Today Egypt, Dimensions, Egypt Today, Muslimah Media Watch och andra tidskrifter

I senaste numret (mars 2011) av den brittiska muslimska tidskriften Emel kan ni läsa Ethar El-Katatneys artikel Tunis to Tahrir - The Struggle for Liberty Artikeln avslutas med orden:

Oavsett vad som händer går det inte att förneka att 25 januari var en vändpunkt i Egyptens historia. Ett nytt Egypten håller på att födas, ett som förhoppningsvis kommer att växa fram starkare och vackrare än någonsin.

Jag är så stolt över att vara egyptier.

Inga kommentarer: